Dj’en is niet alleen voor mannen? Toch?

  • door
DJ

Natuurlijk niet! In de clubs draaien tegenwoordig steeds neer vrouwelijke Dj’s. In de begintijd van de discjockey waren er bijna alleen maar mannelijke DJ’s te vinden achter de draai tafel, maar dat is nu aan het veranderen. Steeds meer meisjes kijken op naar vrouwelijke dj’s, zoals Charlotte de Witte, Nina Kraviz of Peggy Gou. Deze vrouwen zijn de laatste jaren steeds dominanter geworden in de scene.

Vrouwelijke DJ

In de top 100 van DJ Mag staat de eerste vrouw op de 24e plaats. Als je dit vergelijkt met 2010, stond de eerste vrouw op plek 93. Ook als je kijkt naar het aantal vrouwen in de top 100 dj’s, is dit aantal enorm toegenomen. In 2010 was dat het er maar één maar in 2019 is dit aantal gestegen naar 8 vrouwen. Het lijkt geen grote groei maar het is toch 8 keer zo veel.

Als nou minimaal 1/5 van de DJ Mag Top 100 in 2020 vrouwen zijn, hoe goed zou dat dan zijn? Het stembureau is op 23 september 2020 gesloten. Dus de uitslag komt er snel aan. Wie weet behoort dit jaar zelfs een vrouw in de top tien.

Bekende DJ’s

Naast al deze bekende dj’s zie je ook steeds meer vrouwelijke dj’s in lokale clubs. In Amsterdam treden wekelijks vrouwelijke dj’s op in Nyx, Oliva of Supperclub. Kom op mannen, tijdens het uitgaan is het toch ook veel leuker om naar een vrouwelijke DJ te kijken dan naar een man achter de draaitafel. Bovendien zijn ze vandaag de dag ongetwijfeld niet minder dan mannelijke dj’s. Die meiden weten echt hoe ze een goed feestje moeten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *